ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΣΕ ΚΑΙ ΤΙ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΓΑΜΗΛΙΑ ΔΕΞΙΩΣΗ COSTA NAVARINO ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ: – ΤΟ ΝΕΟ ΚΡΑΣΙ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ MARIAH


Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η σύντροφός του Mariah Riddlesprigger έζησαν ένα ξεχωριστό Σαββατοκύριακο, στο υπερπολυτελές θέρετρο του Costa Navarino.

Πιο συγκεκριμένα, το πρωί της Κυριακής 1 Σεπτεμβρίου το ζευγάρι αντάλλαξε όρκους αιωνίας αγάπης, παρουσία συγγενών και φίλων.

Από την πρώτη στιγμή, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θέλησε να κρατήσει όλες τις λεπτομέρειες του γάμου του μακριά από τα media.

Οι καλεσμένοι απόλαυσαν ένα ξεχωριστό μενού στην δεξίωση που πραγματοποιήθηκε στο Costa Navarino.

Το μενού αξίας 250 ευρώ ανά άτομο – έφερε την υπογραφή της Mariah Riddlesprigger και περιελάμβανε τέσσερα εντυπωσιακά πιάτα.

Ποια ήταν αυτά:

Σαλάτα: 3 ποιλικίες ντομάτας (πράσινη, αχλαδιού, black cherrie) με τηγανητή μπουράτα, baby leaves και αρωματικό λάδι βασιλικού.

Ορεκτικό: Γαρίδες «σκάμπι» με μελάνι καλαμαριού, τυρί κρέμα, λεμόνι και χαβιάρι ή πράσινο ριζότο με χλωροφύλλη από ελληνικά χόρτα, μούρα, γιαούρτι σόγιας, άνηθο και κουλί φράουλας.

Κυρίως πιάτο: Φιλέτο ψαριού με Πακ Τσόϊ (Bok choy), κεφίρ beurre blanc, πουρές σελινόριζας, ζελέ yuzu και ταμπουλέ κινόα ή Rib eye ξηρής ωρίμανσης με πατάτες dauphinoise, σπαράγγια, φρέσκια τρούφα και σάλτσα bearnaise ή σπιτικό νιόκι γλυκοπατάτας με σάλτσα καπνιστής ντομάτας.

Επιδόρπιο: Μους σοκολάτας με λεμονόχορτο, υφές άγριας φράουλας και crumble εσπεριδοειδών yuzu και πίκλες φράουλας ή semifreddo με φρούτα του πάθους, καρύδα και μάνγκο.

Οι καλεσμένοι του γάμου του Γιάννη Αντετοκούνμπο και της Mariah Riddlesprigger είχαν την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να δοκιμάσουν πρώτοι το κρασί που λανσάρισε ο «Greek Freak», μέρος της Boutari Selections, μιας σειράς επιλεγμένων ετικετών από τους οινολόγους της οινοποιίας Mπουτάρη. Ακόμα και η ονομασία που του έδωσε, Sincerely Mariah, είναι μια δήλωση αγάπης προς τη σύζυγό του.

Οι πρώτες φιάλες του πολυσυζητημένου ροζέ κρασιού άνοιξαν στη διάρκεια της μεγάλης, τριήμερης γιορτής για την επίσημη ένωση του ζευγαριού στα τέλη Αυγούστου, σκορπώντας αρώματα φρεσκάδας και εκλεπτυσμένης, απαλής γεύσης. Να σημειωθεί ότι αρχικά θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών.

Από Grenache Rouge και Syrah σοδειάς 2023, αποτελεί, σύμφωνα με την περιγραφή της εταιρείας: «μια ωδή στον πλούτο και τα αρώματα της φύσης. Το απαλό σομόν χρώμα και τα εκφραστικά αρώματα από κόκκινα φρούτα, όπως η φράουλα, και οι νότες ανθέων προσδίδουν μια αίσθηση κομψότητας αλλά και ζωντάνιας. H φρουτώδης γεύση και η αναζωογονητική οξύτητα ισορροπούν τέλεια με την βελούδινη υφή και την ελαφρώς μπαχαρώδη επίγευση, δημιουργώντας μια πολυδιάστατη και απολαυστική εμπειρία».

Απολαμβάνεται ιδανικά στους 10-12°C είτε μόνο του, ως aperitif, είτε ως συνοδευτικό σε γεύματα, με αυτούς που αγαπάτε.

Από τον γάμο και τους εορτασμούς δεν έλειψαν τα πυροτεχνήματα. Υπενθυμίζεται ότι οι νεόνυμφοι είναι μαζί εδώ και περίπου 10 χρόνια και έχουν αποκτήσει τρία παιδιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι εργάστηκαν για τον γάμο είχαν υπογράψει σύμφωνο εχεμύθειας, προκειμένου να διασφαλιστεί η ιδιωτικότητα του ζευγαριού. Δρακόντεια ήταν και τα μέτρα κατά τη διάρκεια της δεξίωσης, ώστε κανείς να μην πλησιάσει στο σημείο, ενώ ο μόνος τρόπος εξασφάλισης κάποιου πλάνου ήταν με τη χρήση drone.










 

Νεότερη Παλαιότερη