ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στον πάτο του πυρέξ μια σειρά φρυγανιές
(σύνολο 20)
Βράζουμε ένα ΣΙΡΌΠΙ με 1 και 1/2 ποτήρι νερό και 1και
1/2 ποτήρι ζάχαρη για 4 λεπτά
Σιροπιάζω όπως είναι καυτό τις φρυγανιές σιγά-σιγά
Κάνουμε μια ΚΡΕΜΑ:
Παίρνουμε 1 λίτρο γάλα φρέσκο
Βάζουμε σε ένα μπολάκι 4 κ.σ γεμάτες κορν φλαουρ με 2
κ.σ. γεμάτες αλεύρι και ρίχνουμε λίγο γάλα από το λίτρο
Τα ανακατεύουμε
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα με 5 κ.σ. ζάχαρη να ζεσταθεί
Ρίχνουμε το μίγμα και ανακατεύουμε
Μόλις πήξει την κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα της 1
βανίλια και 50 γρ βούτυρο ανακατεύουμε για 2 λεπτά και όπως είναι καυτή την
ρίχνουμε με προσοχή πάνω στις φρυγανιές
Βάζουμε πάνω στην κρέμα διάφανη μεμβράνη να μην
πιάσει κρούστα και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει
Ετοιμάζω την ΣΑΝΤΙΓΎ:
Χτυπάμε 1 μορφατ μεταλλικό κουτί με 200 γρ άχνη
ζάχαρη και 2 κ.σ. γάλα φρέσκο
Και τελειώνουμε βάζοντας την πάνω στην κρύα κρέμα
αφού βγάλουμε την διάφανη μεμβράνη
Διακοσμούμε με φιστίκι
Και το βάζουμε στο ψυγείο
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση…..!!!