Συνταγή
1 κιλό φλούδες καθαρισμένες,
800-1000 gr.
Ζάχαρη.
2 και 1/2 έως 3 κούπες νερό
Γλυκόζη 2-3 κ. σ. Για το τέλος.
Ξινό ( λεμόν του ζου ή αλάτι λεμονιού) ,η λεμόνι (
για το τέλος).
Ασβέστη 1 κ. σ
. ( για κάθε λίτρο νερού ).
Αρμπαρόριζα 5-6 φύλλα για άρωμα , ή βανίλια ή 2 κ.σ.
Ροδόνερο.
Εκτέλεση
Αφήνω το καρπούζι μου στο νερό με τον ασβέστη από 4-
6 ώρες.
Ξεπλένω αρκετές φορές , και τοποθετώ σε διάλυμα που
έχω φτιάξει με( 1 κ.γ. κοφτό ξινό ανά λίτρο νερού. Αφήνω μία ώρα.
Ζεματάω τρεις φορές από πέντε λεπτά
Τοποθετώ ζάχαρη και νερό στην κατσαρόλα μου και
ετοιμάζω το σιρόπι, βράζω σε μέτρια φωτιά προσθέτοντας και το καρπούζι μου
Είκοσι λεπτά είναι αρκετά ,αποσύρω ,σκεπάζω με
πετσέτα και δένω την επόμενη ημέρα ( κατεβάζει αρκετά υγρά το καρπούζι).
Βράζω προσθέτοντας την αρμπαρόριζα κα προς το τέλος
ρίχνω τη γλυκόζη και το ξινό
Το γλυκό μας είναι δεμένο καλά όταν σχηματίζει "
κόμπο".