Ο ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΚΥΜΑΝΤΗ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΝ ΜΕΣΣΗΝΙΟ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΠΑΤΕΡΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ


          Οι κοπιώντες αμείβονται και επιβραβεύονται,  όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη πατέρα Χρυσοστόμου Καράμπελα της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.  Ο οποίος βραβεύτηκε από τον Βασιλικό Οίκο της Ισπανίας των Βουρβώνων, για την πολυδιάστατη και πολυκύμαντη φιλανθρωπική προσφορά του, στον χειμαζόμενο, μοναχικό άνθρωπο, ο οποίος στις ημέρες μας νιώθει την μοναξιά, την απόρριψη, την αλλοτρίωση, αλλά και τον εξευτελισμό – ευτελισμό της ίδιας της ανθρώπινης ύπαρξης του.

Θα δείτε σχετικές φωτογραφίες από την εξέχουσα τιμητική βράβευση του, από τον Βασιλικό Οίκο των Βουρβώνων της Ισπανίας, που πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο του 2022.

Η βράβευσή του σπουδαίου, φιλάνθρωπου  αυτού κληρικού  έγινε από τον Πρίγκιπα Ερρίκο των Βουρβώνων, εξάδελφο του Βασιλιά Φελίπε ΣΤ' της Ισπανίας.

Το  σημαντικό γεγονός έλαβε χώρα στην πανέμορφη, ιστορική πόλη Σεγκόβια, πρώην πρωτεύουσα της Ισπανίας, και συγκεκριμένα στο Ανάκτορο του Βασιλιά Καρόλου Ε'.  Όπου με βασιλική και αυτοκρατορική μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής της Κοκκινιάς Πειραιώς της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς π. Χρυσόστομος Καράμπελας

Αξίζει να αναφέρουμε και να επισημάνουμε ότι τίμησαν τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη πατερά Χρυσόστομο Καράμπελα για το μεγάλο και σπουδαίο φιλανθρωπικό του έργο το οποίο προσφέρει ανιδιοτελώς και αδιάκοπα επί 26 χρόνια ως ταπεινός κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, αλλά και σε πάρα πολλά ιεραποστολικά κλιμάκια σε ενδεείς χώρες μετουσιώνοντας σε πράξη το δίδαγμα της ζωής του Χριστού υπηρέτης των πολλών.

Η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα μας «ΠΛΑΤΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ» συγχαίρει από καρδίας τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Πατέρα Χρυσόστομο Καράμπελα για αυτήν την σπουδαία και ιδιαίτερα τιμητική του βράβευση για το μεγάλο πολυδιάστατο, σπουδαίο και σημαντικό έργο, το οποίο καταβάλει σιωπηλά και ακούραστα.

Για την βοήθεια των χειμαζόμενων συνανθρώπων μας την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου, αλλά και στην διάδοση του λόγου του Ευαγγελίου μέσω του ιεραποστολικού έργου σε πάρα πολλές χώρες.

Ευχόμαστε και προσευχόμαστε στον Τριαδικό Θεό της αγάπης να χαρίζει δύναμη και υγεία στον πατέρα Χρυσόστομο Καράμπελα, ώστε να συνεχίσει το έργο του στην άμπελο του Κυρίου.

Ιστορική αναδρομή του Οίκου των Βουρβόνων

Ο Οίκος των Βουρβόνων (γαλλικά: Maison de Bourbon) ήταν γαλλική δυναστεία. Βασίλεψε από το 1589 ως τη Γαλλική Επανάσταση και από την πτώση του Ναπολέοντα Α΄ ως το 1848. Βασιλείς στους θρόνους της Πάρμας και της Νάπολης ήταν επίσης Βουρβόνοι, οι οποίοι βασιλεύουν σήμερα στην Ισπανία.


Ιστορία

Το όνομα προέρχεται από την τοποθεσία Μπουρμπόν - λ'Αρσαμπώ (Bourbon l'Archambault), όπου οι χωροδεσπότες είχαν τον πύργο τους (La Mal Coiffée / Ancien Palais du Bourbon). Οι Βουρβόνοι στην αρχή ήταν υποτελείς στους κόμητες της Μπουρζ. Αργότερα έγιναν άμεσοι υποτελείς του γαλλικού στέμματος, ώσπου και οι ίδιοι έγιναν βασιλείς.

Οι Βουρβόνοι αποτελούνταν από τέσσερις οίκους. Ιδρυτής του πρώτου οίκου των Βουρβόνων ήταν ο Αϊμάρ. Η απόγονός του Μαχώ ντε Μπουρμπόν μεταβίβασε τον τίτλο στον Γκυ Β΄ ντε Νταμπέρ, δηλαδή επειδή εξαφανίστηκαν τα αρσενικά παιδιά της οικογένειας, ο τίτλος άρχισε να μεταβιβάζεται με επιγαμίες.

Το 1283, μετά τον θάνατο της Αγνής των Βουρβόνων, δισέγγονης του Γκυ, κληρονόμησε τον τίτλο ο Ιωάννης της Βουργουνδίας, άρχοντας του Σαρολλαί. Η κόρη του Βεατρίκη παντρεύτηκε το 1278 τον Ροβέρτο της Γαλλίας, κόμη του Κλερμόν, έκτο γιο του Αγίου Λουδοβίκου.  Ο γιος της Λουδοβίκος Α΄ ο Μέγας διορίστηκε από τον βασιλιά της Γαλλίας Κάρολο Δ΄ ως δούκας του Μπουρμπόν και πατρίκιος της Γαλλίας. Απ' εδώ αρχίζει και ο τέταρτος οίκος των Βουρβόνων του οποίου οι διάφοροι κλάδοι όχι μόνο έγιναν βασιλείς της Γαλλίας, αλλά και πολλών εθνών της Ευρώπης. Στον Γαλλικό θρόνο ανέβηκε ο κλάδος των Βουρβόνων (1589) με πρώτο βασιλιά τον Ερρίκο Δ' από τον κλάδο των Βουρβόνων του Μαρς - Βαντόμ.

Δύο κλάδοι έφεραν το κύριο όνομα των Βουρβόνων: ο μεγαλύτερος, που προήλθε από τον Πέτρο τον Α΄ (1311-1356), ο οποίος κλάδος εξέλιπε με τη δούκισσα Σουζάνα των Βουρβόνων. Αυτή είχε παντρευτεί τον εξάδελφό της, Κάρολο τον Γ΄ των Βουρβόνων - Μονπανσιέ, που ήταν περίφημος στρατάρχης και που τον είχε αποκληρώσει ο Φραγκίσκος ο Α΄ το 1525.

Ο νεότερος κλάδος των Βουρβόνων

Οι νεότεροι Βουρβόνοι κατάγονται από τον Ιάκωβος Α΄ του Μαρς νεότερο γιο του Λουδοβίκου Α', Με τον θάνατο του εγγόνου του Ιακώβου Β' χωρίς να αφήσει απογόνους, η γραμμή πέρασε στον νεότερο αδελφό του Λουδοβίκο του Βαντόμ, που δημιούργησε την κομητεία του Βαντόμ. Ο δισέγγονός του Κάρολος δούκας του Βαντόμ προήγαγε την κομητεία σε δουκάτο· ο γιος του Καρόλου, ο Αντώνιος της Ναβάρρας έγινε βασιλιάς της Ναβάρρας με τον γάμο του με την Ιωάννα ντ' Αλμπρέ και ο γιος του Αντωνίου και της Ιωάννας θα γίνει ο πρώτος βασιλιάς της Γαλλίας από τον Οίκο των Βουρβόνων ως Ερρίκος Δ΄. Ο κλάδος εξέλιπε το 1883 με τον θάνατο του κόμη ντε Σαμπόρ. Από αυτόν τον κλάδο προήλθαν επτά βασιλείς της Γαλλίας: Ερρίκος Δ΄, Λουδοβίκος ΙΓ΄, Λουδοβίκος ΙΔ΄, Λουδοβίκος ΙΕ΄, Λουδοβίκος ΙΣΤ΄, Λουδοβίκος ΙΗ΄ και Κάρολος Ι΄.



Ο π. Χρυσόστομος με τον πρίγκιπα Ερρίκο και τον Βαρώνο Tonis Breidel - Hadjidemetriou.




1.    


Η πρόσκληση από τον πρίγκιπα Ερρίκο του Βασιλικού Οίκου των Βουρβώνων της Ισπανίας


Ο μεγαλόσταυρος του Αυτοκράτορα Καρόλου Ε΄

Ο χρυσός αστέρας του Αυτοκράτορα Καρόλου Ε΄


Η περγαμηνή από τη βράβευση.


Ο π. Χρυσόστομος με τον πρίγκιπα Ερρίκο των Βουρβώνων.



Ο π. Χρυσόστομος με τον πρίγκιπα Ερρίκο και τον Βαρώνο Tonis Breidel - Hadjidemetriou.





 Ο π. Χρυσόστομος δωρίζει την Ορθόδοξη εικόνα της Ζωοδόχου Πηγής στον πρίγκιπα Ερρίκο.



 Ο π. Χρυσόστομος δωρίζει την Ορθόδοξη εικόνα της Ζωοδόχου Πηγής στον πρίγκιπα Ερρίκο.




 

Νεότερη Παλαιότερη