ΤΟ ΧΘΕΣ, ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΑΒΕΒΑΙΟΝ ΜΑΣ ΜΕΛΛΟΝ

  Επιμέλεια – Έρευνα από Αντώνη Αντωνά

          Παρ΄ όλα αυτά τα δυσάρεστα …Ας αισιοδοξούμε και  απευχόμαστε, ότι ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την αρχή του τέλους μας, διότι ενδεχομένως κάποιος πολεμοκάπηλος ηγέτης πυρηνικής δύναμης απειλεί ότι δεν θα διστάσει να πατήσει το κόκκινο κουμπί πυρηνικού ολέθρου, χωρίς να υπολογίζει ότι και αυτού η χώρα δεν θα αποφύγει τον όλεθρο!

          Και ας μην λησμονούμε …

          Ακολούθησε το Ναγκασάκι.

          Τι άλλο θα ακολουθήσει σήμερα; Μήπως το ΤΕΛΟΣ;

          Ενδεικτικά ολίγα πιο κάτω  …Και προσέξτε …

          Οι 9 ισχυρότερες πυρηνικές εκρήξεις στην ιστορία – Εκατοντάκις ισχυρότερες κι από αυτές σε Χιροσίμα, Ναγκασάκι.

          Ο πόλεμος που μαίνεται από την 24η Φεβρουαρίου μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, έχει μοιραία δημιουργήσει φόβους ότι και τα πυρηνικά όπλα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, δεδομένου ότι ΗΠΑ και Ρωσία διαθέτουν πλέον χιλιάδες, ενώ και Κίνα, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ινδία, Πακιστάν, Βόρεια Κορέα και Ισραήλ επίσης να είναι εξοπλισμένες με τέτοια.

          Όλες οι παρακάτω δοκιμαστικές εκρήξεις είναι πολλάκις πιο ισχυρές από αυτές που χρησιμοποιήθηκαν στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου  … και επιβάρυναν ραδιενεργά αέρα, θάλασσες σε βαθμό που μόνο σε … εκατοντάδες χρόνια ίσως η μόλυνση αυτή εξασθενήσει….

          Στις 30 Οκτωβρίου 1961, η Σοβιετική Ένωση έκανε χρήση του πιο ισχυρού πυρηνικού όπλου που εξερράγη ποτέ, στο αρχιπέλαγος Novaya Zemlya, βόρεια του αρκτικού κύκλου. Δίνοντας μια έκρηξη ισχύος 50 μεγατόνων η «Βόμβα Τσάρος», όπως είναι γνωστή σε πολλούς, ήταν περίπου 3.300 φορές πιο ισχυρή από αυτήν με ισχύ 15 κιλοτόνων που έπεσε στη Χιροσίμα. Η εν λόγω βόμβα υδρογόνου, ονομάστηκε σοβιετική RDS-220, επίσης “Big Ivan” και “Vanya”, ωστόσο το “Tsar Bomba” είναι το όνομα που επικράτησε.

          Στις 24 Δεκεμβρίου 1962, η Σοβιετική Ένωση έριξε μια ακόμα πυρηνική βόμβα πάνω από χώρο δοκιμών στο αρχιπέλαγος Novaya Zemlya. Εκεί βρίσκεται το δεύτερο μεγαλύτερο σύμπλεγμα παγετώνων στην Αρκτική, σύμφωνα με δημοσίευση του 2021 στο περιοδικό Nature. Ήταν σχεδόν 1.600 φορές ισχυρότερη από τη βόμβα που έπεσε στη Χιροσίμα.

          Στις 5 Αυγούστου 1962, η Σοβιετική Ένωση επανήλθε με μια έκρηξη ισχύος 21,1 μεγατόνων πάνω από το αρχιπέλαγος Novaya Zemlya (το οποίο είναι μέρος της ρωσικής Αρκτικής). Πρόκειται για την τρίτη πιο ισχυρή πυρηνική έκρηξη στην ιστορία, ωστόσο παρέμεινε απλά γνωστή ως «δοκιμή 147».

          Στις 25 Σεπτεμβρίου 1962, η Σοβιετική Ένωση συνέχισε με μια έκρηξη ισχύος 19,1 μεγατόνων πάνω από το αρχιπέλαγος Novaya Zemlya. Το τέταρτο πιο ισχυρό πυρηνικό όπλο είναι περίπου 1.270 φορές ισχυρότερο από τη βόμβα της Χιροσίμα. Παρέμεινε γνωστή ως “test 173”.

          Την 1η Μαρτίου 1954 οι Ηνωμένες Πολιτείες πυροδότησαν ένα πυρηνικό όπλο με ισχύ 15 μεγατόνων στο νησί Ατόλη Μπικίνι, στα νησιά Μάρσαλ, σε μια δοκιμή με την κωδική ονομασία «Castle Bravo». Η έκρηξη έγινε στην επιφάνεια αντί στον αέρα και αποτιμάται ως η πέμπτη μεγαλύτερη στην ιστορία.

Στις 5 Μαΐου 1954, ένα ακόμα πυρηνικό όπλο πυροδοτήθηκε από τις ΗΠΑ δίπλα στο Ατόλη Μπικίνι. Η δοκιμή «Castle Yankee» είχε ισχύ 13,5 μεγατόνων. Είναι το έκτο πιο ισχυρό πυρηνικό όπλο που πυροδοτήθηκε ποτέ στην ιστορία, όντας περίπου 900 φορές ισχυρότερο από αυτό που έπεσε στη Χιροσίμα.

Στις 23 Οκτωβρίου 1961, η Σοβιετική Ένωση επανήλθε με μια πυρηνική βόμβα 12,5 μεγατόνων στο αρχιπέλαγος Novaya Zemlya, περίπου 830 φορές ισχυρότερη από τη βόμβα της Χιροσίμα. Είναι το έβδομο πιο ισχυρό πυρηνικό όπλο που πυροδοτήθηκε στην ιστορία. Γνωστό ως «δοκιμή 123», ήταν ο «προάγγελος» της «Βόμβας Τσάρος», που θα έπεφτε στην ίδια περιοχή μόλις μια εβδομάδα αργότερα.

Στις 26 Μαρτίου 1954, ένα πυρηνικό όπλο πυροδοτήθηκε ξανά ανοιχτά του νησιού Ατόλης Μπικίνι. Προκάλεσε μια πυρηνική έκρηξη ισχύος 11 μεγατόνων που ήταν περίπου 730 φορές πιο ισχυρή από τη βόμβα της Χιροσίμα. Με την κωδική ονομασία «Castle Romeo», η δοκιμή διεξήχθη μόλις λίγες εβδομάδες μετά τη δοκιμή Castle Bravo που είχε μολύνει με ραδιενέργεια τα νησιά Μάρσαλ.

Την 1η Νοεμβρίου 1952, το «Ivy Mike» ή «Mike», θα γινόταν το πρώτο θερμοπυρηνικό όπλο (βόμβα υδρογόνου) που θα προκαλέσει μια έκρηξη 10,4 μεγατόνων, περίπου 690 φορές το μέγεθος της βόμβας της Χιροσίμα. Πυροδοτήθηκε στην επιφάνεια της ατόλης Enewetak στα νησιά Μάρσαλ. Την εποχή εκείνη ο πόλεμος της Κορέας μαινόταν και μαζί μια κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών «έτρεχε» μεταξύ ΗΠΑ και της Σοβιετικής Ένωσης.

          Πολλές άλλες μυστικές δοκιμές μικρότερης πυρηνικής ισχύος έγιναν και γίνονται μέχρι σήμερα ….. Σε λίγο ολόκληρη η γη, πυρηνική βόμβα θα γίνει για όλο το σύμπαν και θα  καταστρέψει, αυτά όλα που εν σοφία εποίησε ο μεγαλοδύναμος και βασίζονται στην απόλυτη ισορροπία της φύσης ….

          Στο δια ταύτα  περί περί πυρηνικού ολέθρου, που απειλεί, ολόκληρη την υφήλιο αυτονόητο και βέβαιον είναι ότι δεν  θα «ξεχωρίσει» «καλές» και «κακές», «ειρηνόφιλες» ή «πολεμοκάπηλες» χώρες … ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ …. Εμπρός λοιπόν «μεγάλοι» ηγέτες ξεπεράστε και αυτόν τον εγκληματία Χίτλερ …. Μην διστάσετε …. Η παγκόσμιος ιστορία θα χαθεί και μαζί με αυτήν οι απεχθείς ημέρες και πράξεις σας, αφού πλέον ούτε ιστορικός δεν θα υπάρχει για να γράψει και την δική σας ιστορία….

          Τέλος ιστορίας.




Νεότερη Παλαιότερη