ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΣΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ Η ΡΟΥΛΑ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ


          Γύρω στις 10:50 το πρωί της Πέμπτης ολοκληρώθηκε η μεταγωγή της Ρούλας Πισπιρίγκου από τον ενδέκατο όροφο της ΓΑΔΑ, που κρατήθηκε όλη τη νύχτα, στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

          Η μεταγωγή πραγματοποιήθηκε υπό πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας. Οι αστυνομικοί που τη συνόδευαν της έβαλαν κουκούλα στο κεφάλι και βεβαίως αλεξίσφαιρο γιλέκο.

          Εξαγριωμένοι πολίτες, που ανέμεναν στην είσοδο της Ευελπίδων, φώναζαν στη Ρούλα Πισπιρίγκου τόσο κατά την άφιξή της, όσο και κατά την αποχώρηση: «τι έκανες στα παιδιά σου, φόνισσα;», «βρωμιάρα», «λιθοβολισμό μέχρι θανάτου», «ομολόγησε για να λυτρωθείς», «σκύλα», καθώς και «δώστε την Πισπιρίγκου σε εμάς να την τακτοποιήσουμε».

          Η Πισπιρίγκου μεταφέρθηκε αρχικά στην εισαγγελία εκτέλεσης ποινών και έπειτα πεζή στο γραφείο της 18ης ανακρίτριας, οπού και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα, 4 Απριλίου, στις 12:00. Μέχρι τότε, θα κρατηθεί στην Ασφάλεια Αττικής.

          Ύστερα από την αποχώρηση του δικηγόρου Απόστολου Λύτρα από την υπεράσπιση της κατηγορούμενης, η ανακρίτρια της όρισε αυτεπαγγέλτως συνήγορο, όπως άλλωστε ορίζει ο νόμος.

          Η μεταφορά από την εισαγγελία εκτέλεσης ποινών στην ανακρίτρια πραγματοποιήθηκε υπό κλοιό αστυνομικής προστασίας:

          Ο κ. Λύτρας αποχώρησε από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου μετά από σύντομο διάλογο που είχαν αφότου ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση εναντίον της. Ο διάλογος αυτός είχε ως εξής:

- «Μα βρέθηκε δηλητήριο στο αίμα της κόρης σου. Ποιος θα της κάνει κακό; Οι γιατροί ή οι νοσηλευτές;»

Εκείνη δεν απάντησε και στη συνέχεια ο κ. Λύτρας ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την υπεράσπισή της.

          Η Επίσημη δήλωση του Απόστολου Λύτρα:

          Ανέλαβα την νομική εκπροσώπηση αμφοτέρων των γονέων, με σκοπό και εντολή από την οικογένεια να βοηθήσω τόσο τους ίδιους όσο και τις Αρχές στο στάδιο διερεύνησης των θανάτων των τριών παιδιών και να τους παρέχω στο πλαίσιο αυτό νομικές υπηρεσίες. Δεν θα αναλάβω, όπως έχω ήδη ενημερώσει τους γονείς, την υπεράσπιση της μητέρας σε βάρος της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη.

          Σε κάθε περίπτωση, κάθε κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα εκπροσώπησης από συνήγορο. Ο δε σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας είναι όχι μόνον δικαίωμα του κάθε κατηγορουμένου αλλά και δείγμα νομικού πολιτισμού.

          Κόλαφος για τη Ρούλα Πισπιρίγκου το προοίμιο του διαβιβαστικού της δικογραφίας για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

          «Από το σύνολο του συγκεντρωθέντος προανακριτικού υλικού προκύπτει ότι ο θάνατος της Δασκαλάκη Γεωργίας επήλθε συνεπεία χορήγησης θανατηφόρου ποσότητας κεταμίνης, μέσα σε 20 λεπτά το πολύ, από τη στιγμή της χορήγησης και κατά το χρονικό αυτό διάστημα μαζί με τη Γεωργία ήταν μόνο η μητέρα της Πισπιρίγκου, Σωτηρία. Η τελευταία φορά που κάποιος από τους γιατρούς ή το νοσηλευτικό προσωπικό επισκέφτηκε το θάλαμο της ανήλικης ήταν περίπου μια ώρα πριν την εκδήλωση του επεισοδίου που οδήγησε στο θάνατο του παιδιού. Από την εξέταση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και από τον ιατρικό φάκελο του θύματος προκύπτει ότι δεν χορηγήθηκε σε καμία ποσότητα κεταμίνη».

          Αυτά αναφέρει, μεταξύ άλλων, το διαβιβαστικό της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα σχετικά με τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

          Στο διαβιβαστικό αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:

          «Από την Υπηρεσία μας, στο πλαίσιο της προανάκρισης για τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου της Γεωργίας, ζητήθηκαν οι ιατρικοί φάκελοι από όλα τα νοσοκομεία όπου είχε νοσηλευτεί (Καραμανδάνειο, Π.Γ.Ν. Πατρών, Ωνάσειο, Γ.Ν. Παίδων Αθηνών) και εξετάστηκε όλο το ιατρικό προσωπικό του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» που παρακολουθούσε την πορεία της υγείας της.

          Εξετάστηκε και ο ιατροδικαστής που διενήργησε τη νεκροτομή στη Δασκαλάκη Γεωργία, από του οποίου την κατάθεση προέκυψε ότι ο θάνατος της επήλθε συνεπεία «θανατηφόρου δηλητηρίασης από φαρμακευτική ουσία».

          Συγκεκριμένα, από τις τοξικολογικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν στο μεταθανάτιο αίμα της διαπιστώθηκε η ύπαρξη της φαρμακευτικής ουσίας «κεταμίνη», σε ποσότητα η οποία είναι τοξική-θανατηφόρα. Αναφορικά με τον ακριβή χρόνο έλευσης του θανάτου μετά τη χορήγηση κεταμίνης, αυτός εξαρτάται από διάφορους παράγοντες και κυρίως από την οδό χορήγησης. Το χρονικό εύρος ποικίλει από ελάχιστα δευτερόλεπτα έως 20 λεπτά, ανάλογα την οδό χορήγησης. Από την έρευνα τη Υπηρεσίας μας προέκυψε ότι ο μοναδικός άνθρωπος που ήταν στο θάλαμο της Γεωργίας τα τελευταία 20 λεπτά της ζωής της, προτού εμφανιστούν οι παρενέργειες του φαρμάκου, ήταν η μητέρα της».

 







Πηγή – πληροφορίες: https://www.zougla.gr

 

 

Αναδημοσίευση:

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «αναδημοσίευση» είναι επιλογές από το διαδίκτυο και από διάφορες ενημερωτικές πλατφόρμες ή από κείμενα που υπάρχουν στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Η αναδημοσίευση τους στην έγκυρη ανεξάρτητη ενημερωτική σελίδα μας δεν σημαίνει απαραίτητα την αποδοχή των όσων αναφέρονται, αλλά και ούτε ότι συμφωνούμε στις απόψεις που εμπεριέχονται ή εκφράζονται στα κείμενα που προβάλουμε με ιδιαίτερη αγάπη, αλλά είμαστε πάντα πιστοί και εκφραστές της πασίγνωστης φράσης του Voltaire, (1694-1778 Γάλλος φιλόσοφος & συγγραφέας) «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Γιατί εμείς ως η ανεξάρτητη μοναδική έγκυρη ενημερωτική σελίδα έχουμε πάντα τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, αφού όταν η ενημέρωση πιάνει τόπο, τότε έχει έναν και μοναδικό τόπο το «ΠΛΑΤΥ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Νεότερη Παλαιότερη