ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ (φωτογραφίες)


          Με θρησκευτική κατάνυξη και ευλάβεια τιμήθηκε η εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας.

          Επίκεντρο του εορτασμού ο Ιστορικός Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου, ο επονομαζόμενος “Φλαρίου”, στο κέντρο της πόλης της Καλαμάτας. Του Όρθρου και της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως και Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Φίλιππο Χαμαργιά, τον Πρωτ. Γεώργιο Γιαννόπουλο και τον Διάκονο Θεόφιλο Κυριάκο. Τα Ιερά Αναλόγια κόσμησαν οι Ιεροψάλτες του Ναού, μετά των μαθητών αυτών. Παρά τα περιοριστικά μέτρα, ήταν αρκετοί οι πιστοί που με υπομονή και καρτερικότητα συμμετείχαν έξω από τον Ιερό Ναό, τηρώντας τις αποστάσεις και τα μέτρα υγιεινής.

          Ο Σεβασμιώτατος προ της απολύσεως αναφέρθηκε στο γεγονός της προσκυνήσεως του Τιμίου Σταυρού, μέσα στο μέσον της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, αλλά τόνισε και τη σημασία του Σταυρού στη ζωή των χριστιανών.

          Ο Μητροπολίτης Λεοντοπόλεως στον Ι. Ναό Αγ. Αικατερίνης Καλαμάτας

          Με λαμπρότητα και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων, εορτάσθηκε σήμερα στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Καλαμάτας, η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως.

          Την πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, του Παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, πλαισιούμενος από τους Εφημέριους του Ναού, Αρχιμανδρίτη Ευθύμιο Θεοδωρόπουλο, Πρωτοπρεσβύτερο Παναγιώτη  Χριστόπουλο, καθώς και τον Ιεροδιάκονο Αναστάσιο Μαντζαφλάρη.

          Συνάμα, πραγματοποιήθηκε κατά την Εκκλησιαστική Τάξη, η Τελετή της Σταυροπροσκυνήσεως.

          Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης, ανέλυσε την Ευαγγελική Περικοπή της ημέρας, τονίζοντας τη δύναμη και την ευλογία του Τιμίου Σταυρού στην πορεία της επίγειας ζωής του κάθε Χριστιανού.

          Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, προς ευλογία των εκκλησιαζομένων, διανεμήθηκαν άνθη από τον Τίμιο Σταυρό.





















Νεότερη Παλαιότερη