Η μόδα του συγκεκριμένου παγωμένου
ροφήματος από στιγμιαίο καφέ και γάλα, διαδόθηκε πολύ γρήγορα αυτή την περίοδο.
Πήρε το όνομά του από ένα κορεάτικο γλύκισμα που μοιάζει με σφουγγάρι στο χρώμα
της καμένης ζάχαρης. Η επιτυχία του dalgona coffee είναι εντυπωσιακή ωστόσο ο
τρόπος που φτιάχνεται για εμάς τους Έλληνες είναι απόλυτα οικείος αφού μοιάζει
με αυτόν του φραπέ.
O dalgona φτιάχνεται με ίσες ποσότητες
στιγμιαίου καφέ, νερού και ζάχαρης (ένα για κάθε μερίδα), χτυπιέται για αρκετή
ώρα με μίξερ χειρός ή δυνατή φραπεδιέρα μέχρι να γίνει ένας συμπαγής αφρός στο
χρώμα της μόκας τον οποίο στο τέλος μοιράζουμε σε χαμηλά ποτήρια γεμισμένα με
παγάκια και γάλα. Κάποιοι πασπαλίζουν πάνω από τον καφέ τους κακάο σε σκόνη,
κάποιοι τριμμένο μπισκότο, άλλοι του προσθέτουν μερικές σταγόνες από λικέρ
amaretto κλπ.
Υλικά
(για 4 άτομα)
4 κ.γ. στιγμιαίου καφέ
4 κ.γ. ζάχαρη
4 κ.γ. νερό παγωμένο
Παστεριωμένο γάλα
Παγάκια
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα υλικά με σπάτουλα μέσα
σε ένα μπολ και στη συνέχεια χτυπάμε με μίξερ χειρός ή δυνατή φραπεδιέρα για
8-10 λεπτά μέχρι να φτιάξουμε ένα πολύ σφιχτό κι αφρώδες μείγμα.
Γεμίζουμε 4 χαμηλά ποτήρια με παγάκια
και κρύο γάλα και μοιράζουμε από πάνω το μείγμα του χτυπημένου καφέ.
Σερβίρουμε με καλαμάκι. Ανακατεύουμε
κι απολαμβάνουμε.