ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ (PORTOKALI ΒAKLAVA)


Υλικά:             

                        1000 γρ Φύλλο Κίτρινο "Κασσάνδρα"

                          250 γρ ζάχαρη

                          250 γρ φρέσκο βούτυρο Αγελαδινό λιωμένο

                              4 πολύ μεγάλα πορτοκάλια


Για το σιρόπι: 
                      
                      750 γρ ζάχαρη

                       750 γρ νερό,

                       200 γρ Γλυκόζη

                        1/2 Λεμόνι

                        1 βανίλια


Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι ζάχαρη, νερό γλυκόζη και το κομμένο στην μέση λεμόνι και τα φέρνουμε σε σημείο βρασμού. Μετά από 5 λεπτά το σβήνουμε και προσθέτουμε τη βανίλια. Το αφήνουμε να κρυώσει.



Για τη γέμιση καθαρίζουμε τα δύο πορτοκάλια και τα κόβουμε σε κομματάκια. Το τρίτο πορτοκάλι το κόβουμε με τη φλούδα, χωρίς να το καθαρίσουμε. Τα βράζουμε τη ζάχαρη, δίχως να βάλουμε νερό, σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα περνάμε από το μπλέντερ για να γίνουν πουρές.

Λιώνουμε το βούτυρο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα αλείφοντάς τα ένα-ένα. Απλώνουμε από πάνω τη γέμιση και τη σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, που τα έχουμε και αυτά βουτυρώσει ένα ένα. Κόβουμε σε όποιο σχήμα Θέλουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C με αντιστάσεις πάνω-κάτω με μέχρι να ροδίσει καλά.

Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο του ρίχνουμε σιγά σιγά με το κρύο σιρόπι.

Γαρνίρουμε με γλασαρισμένες φέτες πορτοκαλιού.




Νεότερη Παλαιότερη