Ένα ελαφρύ , ιδιαίτερο και διαφορετικό γλυκό !
Υλικά
1000 γραμ. καρότα
2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
1 κιλό ζάχαρη
1 κλωνάρι αρμπαρόριζα
2-3 φλούδες πορτοκαλιού
Χυμό λεμονιού
1 βανίλια
Εκτέλεση
Πλένω και καθαρίζω τα καρότα. Τα κόβω σε ροδέλες μέτριου πάχους ή τα
χοντροτρίβω ή τα κόβω ζουλιέν (δηλαδή μακρόστενα ραβδάκια). Σε μια κατσαρόλα
βάζω 1 λίτρο νερό και βράζω λίγο τα καρότα μου να μαλακώσουν. Τα αδειάζω σένα
τρυπητό. Βάζω στην κατσαρόλα μου το νερό, τη ζάχαρη. τη φλούδα πορτοκαλιού και
την αρμπαρόριζα και βράζω το σιρόπι μου για 20 λεπτά ή μέχρι να δω ότι έδεσε.
Προσθέτω τα καρότα, τη βανίλια και βράζω περίπου 10 με 12 λεπτά.
Κατεβάζω απτή φωτιά, προσθέτω μερικές σταγόνες λεμονιού και αφαιρώ την
πορτοκαλόφλουδα. Μοιράζω το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα, τα γυρίζω ανάποδα και
είναι έτοιμα !