Πολύ
γρήγορη παραδοσιακή μεσσηνιακή συνταγή, νηστίσιμη. Συνοδέψτε τη με τηγανητές πατάτες,
με σκορδαλιά, με ρύζι ή πουρέ…!!!
Υλικά:
2
άτομα
4
φιλέτα μπακαλιάρου κατεψυγμένα ή ξαρμυρισμένα.
1-2
κρεμμύδια ανάλογα με το μέγεθος και τα γούστα σας (!)
1
σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
2
ώριμες ντομάτες
2
κ.γλ πελτέ ντομάτας
λίγη
ρίγανη
αλεύρι
για όλες τις χρήσεις
αλάτι,
πιπέρι
λίγο
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα.
Εκτέλεση:
Αφού
ξεπαγώσετε τα φιλέτα, τα αλατίζε και τα αφήνετε να βγάλουν τα υγρά τους.
Τα
αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε τηγάνι με μετρία φωτιά και σε ελαιόλαδο μέχρι
να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Εν
τω μεταξύ τρίβετε τις ντομάτες στο τρίφτη, ψιλοκόβετε το σκόρδο και κόβετε τα
κρεμμύδια σε ροδέλες.
Βάζετε
ελαιόλαδο στο τηγάνι και ρίχνετε πρώτα τα κρεμμύδια. Τα αφήνετε να τσιγαριστούν
σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά περίπου.
Έπειτα
ρίχνετε το σκόρδο, την ντομάτα και τον πελτέ και τα αφήνετε μέχρι να αρχίσουν
να σιγοβράζουν. Τα αφήνετε να βράσουν για 5 λεπτά περίπου και σε αυτό το στάδιο
προσθέτετε τα φιλέτα.
Αφήνετε
μέχρι να χαθούν τα πολλά υγρά από τη ντομάτα και να ψηθούν τα φιλέτα. Δοκιμάστε
μήπως χρειάζεται αλάτι.
Σερβίρετε
πασπαλίζοντας τη ρίγανη και το πιπέρι πάνω στο ψάρι.