ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ ΤΟ ΑΙΜΟΔΥΝΑΜΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ


ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  «ΘΑΡΡΟΣ»

Ο  ΣΥΝΤΟΠΙΤΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ  ΚΑΛΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ  ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΕΓΚΥΡΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ Ο  ΙΑΤΡΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΛΟΥΦΕΤΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ  ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ «ΑΓΓΕΛΟΥΣ» ΠΟΥ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  ….!!!!!!
Η ΜΟΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΟΠΙΤΗ ΜΑΣ ΕΞΑΙΡΕΤΟ ΙΑΤΡΟ Κ. ΠΕΡΙΚΛΗ ΚΛΟΥΦΕΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ …!!!!!!
ΕΔΩ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΙΛΑΝΕ ΑΠΟ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ….!!!!!!!


Τα πέμπτα του γενέθλια συμπλήρωσε πριν από λίγες ημέρες το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας έχοντας πια να παρουσιάσει ένα σημαντικό έργο και κυρίως έχοντας καταξιωθεί επιστημονικά και κερδίσει την εμπιστοσύνη κάθε ασθενούς στη Μεσσηνία αλλά και σε Περιφερειακό επίπεδο.
Θυμίζουμε ότι ήταν Μάιος του 2011, όταν άρχισε δειλά-δειλά την λειτουργία του και με καθυστέρηση φυσικά αρκετών ετών δεδομένου ότι η δωρεά για την προμήθεια του στεφανειογράφου από τις οικογένειες ΚΑΡΕΛΙΑ και Καπετάν-Βασίλη Κωνσταντακόπουλου είχε πραγματοποιηθεί από το έτος 2000.
Ήταν το 2010 που ο Διοικητής του Γ.Ν Καλαμάτας κ. Γιώργος Μπέζος με την ανάληψη των καθηκόντων του και μαζί με το Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής κ. Σπύρο Ζόμπολο και την υπόλοιπη ομάδα των καρδιολόγων, έθεσαν σε απόλυτη προτεραιότητα την λειτουργία της Μονάδας Εμφραγμάτων και του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου και πράγματι σε λιγότερο από 10 μήνες όλα ήταν έτοιμα.
Σε αυτή τη πορεία των τελευταίων 5 ετών το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο πέρα από τα όποια ζητήματα και δυσκολίες ανέκυπταν είχε μια ουσιαστική και παραγωγική λειτουργία οικοδομώντας από την πλευρά του μια σχέση εμπιστοσύνης με την ευρύτερη Μεσσηνιακή κοινωνία.
Έτσι λοιπόν στο πρώτο έτος της λειτουργίας του το 2011 πραγματοποιούνται 97 στεφανιογραφίες και 15 αγγειοπλαστικές, το έτος 2012, 164 στεφανειογραφίες και 22 αγγειοπλαστικές, το έτος 2013 πραγματοποιούνται  173 στεφανιογραφίες και 30 αγγειοπλαστικές, το έτος 2014 190 στεφανιογραφίες και 35 αγγειοπλαστικές, το έτος 2015 γίνονται 236 στεφανιογραφίες και 57 αγγειοπλαστικές και μέχρι σήμερα για το έτος 2016 έχουν πραγματοποιηθεί 156 στεφανειογραφίες και 34 αγγειοπλαστικές.
Σήμερα τα πράγματα από πλευράς ιατρικής στελέχωσης είναι πολύ καλύτερα για το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο και δίνει την μάχη της καθημερινότητας  με πολύ καλύτερους όρους.
Με Διευθυντή του Καρδιολογικού Τμήματος το κ. Γιώργο Κουδούνη και συνεργάτες του μια πολύ καλά οργανωμένη επιστημονικά ομάδα επεμβατικών καρδιολόγων αποτελούμενη από τους κ.Σταυρούλα Κοσμοπούλου, κ.Περικλή Κλουφέτο, κ.Μανώλη Μάκαρη, κ.Νίκο Λιονάκη, κ.Ηλία Τσίχλη, κ.Κολονιάρης Ανδρέας και κ.Ντέβης Ηλίας, αλλά και από έμπειρο νοσηλευτικό και παραιατρικό προσωπικό το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο μπαίνει σε μια άλλη πολύ πιο συστηματική λειτουργία και με στόχο πάντα σε σύντομο χρονικά διάστημα την εφαρμογή καθ’ όλη την διάρκεια του 24ωρου της πρωτογενούς αγγειοπλαστικής (PRIMARY PCI) έναντι της μέχρι τώρα γνωστής πρακτικής της θρομβόλυσης.
+50 ΛΕΞΕΙΣ
Με αφορμή την συμπλήρωση των 5 ετών, συναντηθήκαμε με το Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής το κύριο κ. Γιώργο Κουδούνη και του ζητήσαμε να μας πει την γνώμη του για την μέχρι τώρα πορεία του εργαστηρίου αλλά και πως βλέπει προοπτικά την λειτουργία του.
Μας είπε λοιπόν:
« Κατ’αρχήν θα πρέπει να εξηγήσουμε με απλά λόγια τι είναι η στεφανογραφία. Η στεφανιογραφία ή καρδιακός καθετηριασμός είναι εξέταση με την οποία απεικονίζονται τα στεφανιαία αγγεία δηλαδή οι αγωγοί που δίνουν το αίμα στην ίδια την καρδιά. Τα ευρήματα από την στεφανιογραφία παίζουν καθοριστικό ρόλο στην περαιτέρω αντιμετώπιση της στεφανιαίας νόσου με φαρμακευτική, επεμβατική (αγγειοπλαστική με μπαλόνι και stent) ή χειρουργική (by pass) θεραπεία.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό από τον Σεπτέμβριο θα διενεργούνται επεμβάσεις πρωτογενούς αγγειοπλαστικής. Η πρωτογενής αγγειοπλαστική είναι σύγχρονη αντιμετώπιση του οξέος εμφράγματος του μυοκαρδίου και συνιστάται στην αποκατάσταση της αιματηρής ροής του από φραγμένου αγγείου με άμεση διενέργεια στεφανιογραφίας και διάνοιξη της αποφραγμένης αρτηρίας.
Ευχαριστούμε τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ.Γιώργο Μπέζο για τις συντονισμένες ενέργειές του καθώς και τον πρώην Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής κ.Ζόμπολο Σπύρο που με υπομονή και επιμονή αξιοποίησε την δωρεά των οικογενειών Καρέλια και Κωνσταντακόπουλου για το στήσιμο του αιμοδυναμικού εργαστηρίου»
Αμέσως μετά συναντηθήκαμε με το Διοικητή του Νοσηλευτικού Ιδρύματος κ.Γιώργο Μπέζο όπου μας κατέθεσε την δική του άποψη.
« Το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο συμπλήρωσε 5 χρόνια λειτουργίας.
Πρόκειται για «ένα παιδί» που γεννήθηκε το 2010 και μέρα με την μέρα μεγαλώνει αποκτώντας μεγαλύτερη γνώση, εμπειρία, δυνατότητες και φυσικά ΣΩΖΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ»
Στελεχιακά έχουμε φτάσει πια σ’ ένα σημείο αρκετά ικανοποιητικό, με τέσσερις επεμβατικούς καρδιολόγους. Ο στόχος μας είναι πολύ σύντομα να μπορούμε καθ΄ όλη τη διάρκεια του 24ώρου  να αντιμετωπίζουμε το επείγον, το έμφραγμα, με τη μέθοδο της πρωτογενούς  αγγειοπλαστικής, και βέβαια να μην χρειάζεται κανένας ασθενής να μετακινείται στη  πόλη της Αθήνας.
Θέλω για ακόμη μια φορά να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στις οικογένειες της κ. Βίκη Καρέλια και κ.Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου διότι το Αιμοδυναμικό εργαστήριο είναι ουσιαστικά έργο δικό τους.

Τέλος να δώσω πολλά συγχαρητήρια στο Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής κ.Γιώργο Κουδούνη και φυσικά σε όλη την Ιατρική και Νοσηλευτική ομάδα για τη δουλειά που επιτελούν.»


Νεότερη Παλαιότερη