Μαμάδες πουλάνε μητρικό γάλα στο ...facebook! Είναι ασφαλές;


Παρά τις προειδοποιήσεις των γιατρών για τους κινδύνους που κρύβονται πίσω από αυτή τη μέθοδο, εκατοντάδες μητέρες συνεχίζουν να πουλούν το μητρικό γάλα τους στο διαδίκτυο.Ο γυναικείος οργανισμός μετά τη γέννηση του μωρού παράγει γάλα προκειμένου η μητέρα που φέρνει το νεογέννητο παιδί της στον κόσμο να μπορεί να θηλάσει. Ωστόσο κάποιοι οργανισμοί παράγουν περισσότερο γάλα και άλλοι λιγότερο ή και καθόλου. Δεδομένου ότι το μητρικό γάλα είναι πολύ ωφέλιμο και θρεπτικό για κάθε μωρό αφού το προστατεύει από πολλές ασθένειες, κάποιοες μητέρες που παρήγαγαν περισσότερο γάλα αποφάσισαν να το πωλούν σε άλλες μητέρες που δεν είχαν το απαιτούμενο γάλα για το μωρό τους. Αυτή η μέθοδος έγινε γρήγορα πολύ διαδεδομένη τόσο στη Μεγάλη Βρετανία όσο και στην Αμερική!
Μάλιστα οι τιμές του μητρικού γάλατος φαίνεται να κυμάινονται ως εξής: Έως 1£ το λίτρο στη βρετανία για φρέσκο ή κατεψυγμένο μητρικό γάλα και 2$ στις ΗΠΑ.
Οι γιατροί κρούουν των κώδωνα του κινδυνού και προειδοποιόυν ότι η συγκεκριμένη μέθοδος με την πώληση γάλατος στο διαδίκτυο είναι ιδιαίτερη επικίνδυνη λόγω της μετάδοσης ασθενειών και μικροβίων στα βρέφη. Σύμφωνα με τους ίδιους, οι μητέρες που προσφέρουν γάλα μπορεί χωρίς να το γνωρίζουν να είναι φορείς ασθενειών οι οποίες θα μεταδοθούν στο βρεφος που θα πιει το γάλα τους.

Επιπλέον, οι διατροφικές ανάγκες κάθε βρέφους διαφέρουν ανάλογα με την ηλικία του . Δηλαδή, άλλες ανάγκες έχει ένα βρέφος όταν είναι κάποιων ημερών και άλλες όταν είναι κάποιων μηνών. Το γάλα που παράγει το γυναικείο στήθος κάθε μερά μετά τη γέννα είναι αντίστοιχο ων αναγκών του μωρού. Συνεπώς, σύμφωνα με τους επιστήμονες κάθε άλλο παρά ασφαλής είναι η πώληση μητρικού γάλατος ανεξέλεγκτα μέσω του διαδικτύου και μπορεί να βλάψει παρά να ωφελήσει τελικά το βρέφος. Τέλος υπάρχουν τράπεζες μητρικού γάλατος που ελέγχουν την ποιότητα του γάλατος και την κατατάσσουν ανάλογα και με την ηλικία κάθε μωρού
Νεότερη Παλαιότερη