ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΜΑΣ …:: ΟΤΑΝ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ ΚΑΙ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΜΕΡΙΚΑ ΕΥΡΩ ΤΟΤΕ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΥΤΟΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΠΑΤΑΛΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΤΡΟΠΗ ..!!! ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΥ Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΔΟΛΦΟΣ ΧΙΤΛΕΡ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΑΥΤΑ ΟΛΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΙΔΕΩΔΗ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ ΚΡΥΒΕΤΕ ΕΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ..!!!!!


ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ  ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΜΑΣ …:: ΟΤΑΝ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ ΚΑΙ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΜΕΡΙΚΑ  ΕΥΡΩ ΤΟΤΕ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΥΤΟΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΠΑΤΑΛΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΤΡΟΠΗ   ..!!! ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΥ Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΔΟΛΦΟΣ ΧΙΤΛΕΡ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΑΥΤΑ  ΟΛΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΙΔΕΩΔΗ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ  ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ ΚΡΥΒΕΤΕ ΕΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ..!!!!!


Την ιδέα της σύγχρονης λαμπαδηδρομίας την είχαν οι Γερμανοί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936 στο Βερολίνο.
Ο Χίτλερ ήταν θαυμαστής του πολιτισμού της κλασικής Ελλάδας και είδε τη λαμπαδηδρομία ως έναν ιδεατό τρόπο να ενώσει το Βερολίνο με τους Ολυμπιακούς Αγώνες της αρχαίας Ελλάδας.
Ο πρώτος πυρσός κατασκευάστηκε από τη μεταλλουργία Krupps, που τροφοδοτούσε με πυρομαχικά τον Χίτλερ στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Μεγάλη συζήτηση έγινε και για το πώς θα ανάψει η Ολυμπιακή Φλόγα για τους Αγώνες του Βερολίνου, καθώς οι Γερμανοί θεώρησαν πολύ κοινότοπο το να χρησιμοποιήσουν σπίρτα.
Ένας Έλληνας αρχαιολόγος ήταν εκείνος που πρότεινε τη χρήση ενός κοίλου κατόπτρου που συγκεντρώνει τις ακτίνες του ήλιου για να ανάψει η δάδα.
Για τον ευχαριστήσει, ο Γιόζεφ Γκαίμπελς, επικεφαλής της ναζιστικής προπαγάνδας, του απένειμε ο βραβείο της Ολυμπιακής Τιμής (Οlympic Order), που αποτελεί τη μεγαλύτερη διάκριση του Ολυμπιακού Κινήματος. Το πιστοποιητικό είχε την υπογραφή του Χίτλερ.





Η φωτιά επανήλθε στους μοντέρνους Ολυμπιακούς του Άμστερνταμ το 1928, όταν η φλόγα συγκεντρώθηκε σ’ έναν πύργο του Ολυμπιακού Σταδίου. Ήταν σαν ένας συμβολικός δεσμός ανάμεσα στους αρχαίους και τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Νεότερη Παλαιότερη